KAKO IZBRATI USTREZEN STREŠNI KOVČEK?​ – Avto Moste – prodaja in servis vozil znamke Opel in Citroën
Close

KAKO IZBRATI USTREZEN STREŠNI KOVČEK?

Strešni kovček je uporabno nadomestilo za prostornejše vozilo, saj lahko vanj spravimo smuči, smučarske čevlje, redno prtljago ali vse poletne rekvizite za plažo. Nekateri vanje spravljajo tudi otroške vozičke in poganjalce, skratka zares raznovrstno prtljago. Lahko rečemo, da je strešni kovček postal nepogrešljiv pripomoček za naša potovanja. Kadar zmanjka prostora v prtljažniku, lahko izkoristimo streho vozila za namestitev strežnega kovčka in tako pridobimo dodaten prostor za preostalo prtljago. Vendar kako se odločiti katerega izbrati? S koliko litri volumna in kakšnimi lastnostmi. Ali tudi tu velja rek »malo denarja, malo glasbe«?

Vse skupaj se prične z ustreznimi strešnimi nosilci, na katere je strešni kovček pritrjen. Slednji so specifični za vaš tip vozila, zato jih morate izbrati pazljivo. Ima vaš jekleni konjiček vgrajene utore za namestitev strešnih nosilcev ali ima dodane strešne sani? Se slednje stikajo s streho vozila ali so »plavajoče« oziroma nekaj centimetrov dvignjene nad karoserijo? Je razmak med sanmi enak čez celotno dolžino strehe ali boste potrebovali dva različno dolga strešna nosilca? Vse to vpliva na tudi vrsto mehanizma, s katerimi so strešni nosilci pritrjeni na vozilo, in posledično tudi ceno. Če imate težave pri izbiri ustreznih nosilcev, se obrnite na pooblaščene prodajalce s katerimi lahko opravite predhodni ogled vozila, kajti velikokrat je menjava opreme po odprtju embalaže nedovoljena.

Ko imamo izbrane ustrezne strešne nosilce, lahko pričnemo z ogledom strešnih kovčkov. Na voljo so v vseh mogočih oblikah, velikostih, prostorninah in seveda tudi zmogljivostih. V kolikor potrebujete kovček za smuči, je smiselno izbrati nižjega in daljšega, ki se prilega smučem, medtem ko je za preostala potovanja vse odvisno od vaše prtljage. V nadaljevanju boste našli nekaj predlogov, ki jih je smiselno upoštevati tako pred nakupom strešnega kovčka kot nadalje med njegovo uporabo.

Nasveti pred nakupom:

Ob uporabi:

Oblika in velikost kovčka sta tako največkrat prepuščeni presoji uporabnika, ki mora smiselno upoštevati splošne napotke uporabe, predvsem pa je pomembno, da izbrani strešni kovček ustreza vašim navadam in predvideni uporabi. Pokličite nas in z veseljem vam bomo svetovali pri nakupu dodatne opreme za vašega jeklenega konjička. Na področju dodatne opreme za vozila Opel in Citroën vam lahko ponudimo vso opremo, ki se bo popolnoma prilagajala vašemu vozilu in bo pripomogla k udobnejši in varnejši vožnji.

AVTO MOSTE d.o.o.
Kajuhova ulica 32a, Ljubljana, T (01) 5 200 207