POLNJENJE IN DEZINFEKCIJA KLIMATSKE NAPRAVE - Avto Moste - prodaja in servis vozil znamke Opel in Citroën
Close

POLNJENJE IN DEZINFEKCIJA KLIMATSKE NAPRAVE

Hitro se nam lahko zgodi, da ob vključitvi klimatske naprave v avtomobilu občutimo le rahlo hlajenje in neprijeten vonj. Da klima ne deluje pravilno, na žalost pogosto ugotovimo prepozno oz. ko je zunaj tropska vročina. Zato ne pozabimo, da je za optimalno delovanje klimatske naprave pomembno ustrezno redno vzdrževanje.

Zmanjšana moč hlajenja, neprijeten vonj ali nenavaden šum iz zračnikov so prvi znaki, da klimatska naprava ne deluje pravilno in kliče po obisku usposobljenega serviserja. Priporočljiv servisni interval klimatske naprave je vsaki dve leti, v kolikor letno prevozimo več kot 30.000 kilometrov, pa vsako leto.

Za učinkovito delovanje mora klimatski sistem najprej vsebovati zadostno količino ustreznega plina. Poleg tega, da redno vzdrževanje prispeva k večjemu udobju v vozilu, tudi podaljšuje življenjsko dobo sistema, saj plin ne hladi le zraka v potniški kabini, temveč tudi kompresor klimatske naprave. 

Pomembna je tudi redna menjava filtra klime, kjer se nabirajo razni škodljivi mikroorganizmi, ki neugodno vplivajo na naše zdravje. V potniški kabini se lahko pojavi tudi neprijeten vonj, katerega se težko znebimo. Zato poleg polnjenja priporočamo tudi dezinfekcijo zračnih kanalov klimatske naprave.

Poskrbite za redno vzdrževanje klimatske naprave in s tem tudi za kakovost zraka, ki ga dihate v avtomobilu. Izkoristite izjemno ponudbo, ki velja za vozila različnih znamk:

Ne čakajte, da klima preneha delovati in pravočasno rezervirajte termin, da bo delovala učinkovito tudi v najbolj vročih dneh.

AVTO MOSTE d.o.o.
Kajuhova ulica 32a, Ljubljana, T (01) 5 200 200