Menjava pnevmatik – Avto Moste – prodaja in servis vozil znamke Opel in Citroën
Close

MENJAVA PNEVMATIK ZA DOBER OPRIJEM

Menjava pnevmatik za dober oprijem

S toplejšimi dnevi prihaja tudi čas, da preobujete vašega jeklenega konjička.

Znano je, da vožnja z zimskimi pnevmatikami skozi celo leto ni priporočljiva oziroma je lahko celo nevarna. Zimske pnevmatike so namenjene uporabi za vožnjo pri temperaturah do +7°C, pri višjih temperaturah pa so letne pnevmatike bistveno zmogljivejše. Letne pnevmatike imajo v toplejših mesecih veliko boljši oprijem s cestiščem, predvsem v ovinkih in pri zaviranju omogočajo krajšo zavorno pot.

Ustrezne pnevmatike opravljajo izredno pomembno delo, da zagotovijo čim boljši oprijem s cestiščem, saj so edini stik našega vozila z voziščem. Za svoje vozilo izberite letne pnevmatike, ki imajo vsaj 3 mm profila in niso starejše od štirih let. Guma, kot organska snov, se stara in po štirih letih ne glede na obrabljenost izgubi sposobnost optimalnega oprijemanja.

Ne pozabite, da kakovost pnevmatik vašega vozila vpliva na zaviralni čas, oprijem, obrabo in tudi porabo goriva. Priporočamo, da se odločite za sezonsko menjavo pnevmatik, saj je varnost na prvem mestu.

Izkoristite naše akcijske cene menjave pnevmatik (ne glede na znamko vozila):

V kolikor vaše vozilo potrebuje novo obutev, bomo pri nas našli pnevmatike idealne za vaš slog vožnje, saj vam lahko po predhodnem naročilu dobavimo pnevmatike različnih proizvajalcev. Z veseljem vam bomo svetovali pri nakupu ustreznih pnevmatik in opravili zamenjavo, nudimo pa tudi sezonsko hrambo.

AVTO MOSTE d.o.o.
Kajuhova ulica 32a, Ljubljana,
T (01) 5 200 200